8 najúžasnejších reštaurácii na svete

919

Dnes nie je problém sa chutne najesť kdekoľvek vo svete. Gastronómia sa v posledných rokoch posunula na skutočne inú úroveň. Jedinečnú pridanú hodnotu jedlu môžu dať už len priestory, kde si jedlo vychutnáte. Prinášame vám zoznam ôsmych skutočne unikátnych reštaurácii.

Reštaurácia ako kolotoč

Alton Towers, travelandleisure.com
Alton Towers, travelandleisure.com

Rezort Alton Towers v anglickom Staffordshire má reštauráciu vybudovanú v štýle kolotoča. Vy iba sedíte na svojom mieste a sledujete ako vaše jedlo prichádza k vám vo vozíkoch ako na horskej dráhe.

Reštaurácia na vodopáde

Global Traveler Internationa, travelandleisure.com
Global Traveler Internationa, travelandleisure.com

Ak máte cestu na Filipíny a túžite po jedinečnom zážitku z jedla navštívte rezort Villa Escudero s reštauráciou Waterfalls. Posedenie je situované v strede vodopádu na rieke. Nezabudnite si nepremokavú peňaženku a tringelt dajte aj obsluhujúcemu personálu, sú to vyškolení záchranári.

Reštaurácia pod vodou

Per Aquum Hotels & Resorts, travelandleisure.com
Per Aquum Hotels & Resorts, travelandleisure.com

Resort na Maldivách Per Aquum’s Niyama má vybudovanú úchvatnú reštauráciu s výhľadom na korálový útes. Počas jedla môžete pozorovať viac než 90 druhov rýb plávajúcich v tesnej blízkosti. V reštaurácii sa konajú aj svadby, prípadne narodeninové párty.

Najužšia reštaurácia

Gonzalo Viramonte, travelandleisure.com
Gonzalo Viramonte, travelandleisure.com

Reštaurácia El Papagayo v Argentíne je unikátna svojou polohou. Je dlhá viac ako 35 metrov ale na šírku má iba niečo menej ako 2,5 metra. Vybudovaná bola už pred 32 rokmi. Miesto bolo pôvodne iba podkrovím, ale neskôr hľadali majitelia spôsob ako získať z priestoru zisk.

Reštaurácia na skale

ERIC LAFFORGUE / Alamy Stock Photo, travelandleisure.com
ERIC LAFFORGUE / Alamy Stock Photo, travelandleisure.com

Reštaurácia The Rock v Zanzibare posúva jedenie na novú úroveň vďaka úplne netradičnej lokalite. Je postavená na skale, ktorá sa týči z mora. Ak je odliv do reštaurácii prejdete peši, ale určite nie suchí. V prípade prílivu budete potrebovať loď. Vnútri nájdete dvanásť stolov a panoramatický výhľad na Indický oceán.

Sopečná reštaurácia

Rubén Acosta - Turismo Lanzarote, travelandleisure.com
Rubén Acosta – Turismo Lanzarote, travelandleisure.com

Ak túžite navštíviť reštauráciu jedinú svojho druhu, odporúčame vám zaradiť na zoznam reštauráciu El Diablo na španielskom ostrove Lanzarote. El Diablo sa nachádza na sopke. Jedlo v reštaurácii je pripravované pomocou horúceho vzduchu vychádzajúceho zo sopky, ktorá bola naposledy aktívna v roku 1824.

Kaviareň na útese

Ricks Cafe, travelandleisure.com
Ricks Cafe, travelandleisure.com

Adrenalín s piña coladou – bar Rick´s Café sa nachádza v meste Negril na Jamajke. Bar sa nachádza na okraji útesu a návštevníci majú možnosť skočiť z neho do mora. Skákať môžete z výšky od 3 do 11 metrov. Zabavia sa začiatočníci aj odvážlivci. Keď začne zapadať slnko, uvidíte perfektný výhľad na Karibik.

Najmenšia reštaurácia

Solo per Due,  travelandleisure.com
Solo per Due, travelandleisure.com

Reštaurácia Solo Per Due funguje v talianskom meste Vacone už 26 rokov. Vízia bola zabezpečiť dvojici maximálnu intimitu. Reštaurácia sa nachádza na prízemí budovy z 19. storočia. Menu pozostáva z piatich chodov a cena je približne 220 €.

zdroj

Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre