Majiteľ firmy vyplatil zamestnancovi chýbajúcu výplatu vo forme 91 000 mincí. Federáli ho žalujú za nezákonnú odvetu

4798

Bývalý zamestnanec autoopravovne Andreas Flaten nedostal od zamestnávateľa svoju poslednú januárovú výplatu. Sťažoval sa na to a vyzval Ministerstvo práce Spojených štátov amerických, aby vznieslo obvinenie z krádeže miezd. Majiteľ autoopravovne Miles Walker reagoval tak, že na príjazdovej ceste vo Fayetteville, v štáte Georgia, nechal bývalému zamestnancovi viac ako 91 000 centov. 

Vláda USA teraz žaluje túto spoločnosť a tvrdí, že tento čin predstavoval nezákonnú odvetu. V sťažnosti podanej na federálnom súde v štáte Georgia obviňuje firmu a jej majiteľa Walkera z viac než len malicherností. 

V žalobe sa tvrdí, že autoopravovňa pripravila svojich zamestnancov o peniaze, ktoré im dlhovala. Žaloba viní firmu z toho, že opakovane nezaplatila za nadčasy a namiesto toho sa spoliehala na paušálne odmeny bez ohľadu na to, či niekto odpracoval týždenne viac ako 40 hodín.

Flaten chce povzbudiť ostatných pracovníkov, ktorí majú pocit, že im neprávom odopierajú mzdy, aby tiež podali sťažnosť. „Rozhodne by sa nemali báť osloviť,“ vyjadril sa k situácii. „Hovorte. Nebuďte ticho. Pretože ak budete mlčať, bude sa to naďalej diať nielen vám, ale aj všetkým ostatným,“ dodal na záver Flaten. 

ZDROJ

 

 

Lucia Gajdošová
Ahojte :) Volám sa Lucia a aktuálne pracujem v marketingovej agentúre. Som milovníčkou kníh, kávy, cestovania a spoznávania nových miest. Popri práci sa venujem aj foteniu a sociálnym sieťam.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre