Mäso vypestované v laboratóriu môže byť na pultoch obchodov do 5 rokov. Dnes je stále viac ľudí, ktorí hľadajú alternatívu k mäsu a toto je zrejme jednou z nich. Obchody už dnes ponúkajú rôzne vegetariánske a vegánske potraviny, no mäso vypestované v laboratóriu ešte nie.
A táto téma aktuálne púta pozornosť celého sveta. Simon Somogyi vysvetlil, že na vypestovanie bunkového mäsa sú potrebné kmeňové bunky zvieraťa, za pomoci ktorých je ho možné dopestovať do formy bežného mäsa a údajne ani nespoznáte rozdiel.
Simon sa vyjadril, že takéto vypestované mäso by mohlo byť na pultoch obchodov do piatich rokov. Vyjadril sa aj k tomu, ako podľa prieskumu príjmu takúto potravinu spotrebitelia. „Existuje tu určitá miera neistoty a váhavosti, čo nie je ničím nezvyčajným, keďže ide o niečo nové,“ povedal Simon.
Je tiež potrebné dodať, že táto technológia je ešte len v počiatočných fázach. Simon však pripustil, že laboratórne vypestované mäso nebude schopné konkurovať tomu skutočne zvieraciemu minimálne nasledujúcich 25 rokov. Podľa neho je hlavným dôvodom cena, ktorá bude o niečo vyššia a menší výber.