Rezance si určite predstavujete zväčša v chutnej polievke či inom typickom jedle, ktoré skrátka patrí do kuchyne slovenských rodín. Avšak, stále platí, fantázii sa medze už dávno nekladú a svoje o tom vedia aj obyvatelia Indonézie, ktoré tvoria svadobné či narodeninové torty, ale aj dezerty z rezancov.

Také niečo samozrejme nie je pre každého, no vždy sa nájdu ľudia, ktorí radi skúšajú niečo nové. V Indonézii to však nie je nič nezvyčajné. Vďaka známej gastro spoločnosti Tot Aw spoznal svet aj rôzne nezvyčajné jedlá, ako napríklad spomínané torty. Výrobcovia majú sídlo v indonézskej Jakarte, kde sú ich kulinárske skvosty u ľudí mimoriadne populárne a tiež obľúbené. Spočiatku chceli staviť na pečenie donutov, avšak neskôr sa vydali skôr „rezancovou cestou“. Koláče pomenované TOT Cake prichádzajú s množstvom úrovní. Zväčšia ich vyrobia zo 14 – 17 balíkov instantných rezancov.

Pekári tvrdia, že nápad našli u mamičiek, ktorých kuchyňa zahŕňa najmä rezance. Napokon, Indonézia je známa touto surovinou. A čím torty zdobia? Spoluvlastník podniku, Erwin upresnil:Prvá poleva obsahuje niečo z nášho pikantného menu, ako napríklad drvené kuracie mäso, solené sépiové ryby a tiež mäsové gule. Druhú polevu tvorí hovädzí kornet a roztavený syr.“ Majú v pláne vyrobiť viac zaujímavých jedál, ako sú kuracie gulai (karí guláš), opor (guláš z kokosového mlieka) a tiež rendang (hovädzie mäso dusené v kokosovom oleji a korení). „Máme tiež rezancové menu so syrovými a čokoládovými polevami. Ide teda skutočne o jedlo, ktoré sa tu zriedka nachádza,“ dodal Erwin.

Tvoria však aj takéto zákusky, resp. donuty:

 

Zdroj

Avatar
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.