Ako vyzerajú typické vianočné jedlá v rôznych krajinách? Pozrite sa

2517

Traduje sa, že Nemecko je tá krajina, v ktorej sa začali oslavovať Vianoce s postaveným stromčekom. Najobľúbenejšími jedlami boli kedysi zeleninové prívarky a rybie alebo mäsové pochúťky. Zatiaľ čo niektoré krajiny stále dodržiavajú podobné tradície, iné si vytvorili svoj vlastný osobitný spôsob slávenia tohto sviatku. Sú aj také krajiny, ktoré si spájajú Vianoce s fialovými ryžovými koláčmi a iné si ich nedokážu predstaviť bez ružičkového kelu. Poďme si teda ukázať typické vianočné pochúťky v jednotlivých krajinách.

Japonsko – Toshikoshi soba

Dánsko – Risalamande

Grónsko – Mattak

Švédsko – Jansson’s temptation

Česko – houbový kuba

Francúzsko – Escargots

Holandsko – Oliebollen

Poľsko – Gołąbki

Írsko – Mince pies

Litva – makové pečivo s mliekom

Maďarsko – rybárska polievka

Nórsko – torta

Zdroj

Foto: Brightside

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre