Zaujímavý Recept: Hrnčekový jablkový koláč pripravíte rýchlo len pomocou mikrovlnky

1715

Ak nemáte veľa času ale chcete si užiť sezónu jabĺk môžete skúsiť tento výnimočný hrnčekový jablkový koláč, ktorý pozostáva z malého množstva surovín a dokonca ho nemusíte ani piecť v trúbe.

Stačí vám jednoduchá mikrovlnka, hrnček a samozrejme suroviny, ktoré si prezradíme nižšie. Autorom tohto konkrétneho receptu je kanál Em’s Kitchen, ktorý sa oň podelil na platforme YouTube a videlo ho už viac ako milión ľudí z celého sveta. Ak ste tento recept už skúšali podeľte sa o váš názor v komentároch pod článkom.

  • Čas prípravy:  cca 6,5 minúty (príprava 5min mikrovlnka 1:30min)
  • Náročnosť receptu:  1 z 5

hrnčekový jablkový koláč

Na prípravu hrnčekového jablkového koláča potrebujeme

Nasledujúce suroviny použijeme na prípravu jedného hrnčeka.

  • 1 menšie alebo polovicu jablka
  • 1 a pol  čajovej lyžičky hnedého cukru alebo podľa chuti
  • 1/2 čajovej lyžičky drvenej škorice
  • 1 čajovú lyžičku masla
  • 2 čajové lyžičky mlieka
  • 1/4 čajovej lyžičky vanilky
  • 3 čajové lyžičky hladkej múky
  • 1/4 čajovej lyžičky prášku na pečenie

Postup receptu

Ide naozaj o jednoduchý jablkový koláč  a dokazuje to aj tento postup.

  1. Hrnček z 1/3 naplníme nadrobno nakrájaným jablkom pridáme škoricu a cukor, premiešame.
Em’s Kitchen / Youtube

2.Túto zmes vložíme do mikrovlnky na 30 sekúnd pri 1000 wattovej mikrovlnke.

Em’s Kitchen / Youtube

3. Pridáme maslo, mlieko, cukor, vanilku, bielu múku a prášok na pečenie. Všetko spolu premiešame

Em’s Kitchen / Youtube
Em’s Kitchen / Youtube

4. Celú zmes vložíme do mikrovlnky na 1 minútu alebo dokým koláč pekne nevychádza z hrnčeka a máme hotovo!

Em’s Kitchen / Youtube

 

Aké rýchle však?  Hrnčekový jablkový koláč môžete ešte dozdobiť napríklad práškovým cukrom.

 

zdroj

Zaujimavý Svet
Zaujímavý Svet - každý deň pre vás hľadáme zaujímavý obsah z rôznych oblastí od vedy 21. storočia po históriu. Zaujímame sa aj o zdravie a domácnosť. Pri našich článkoch používame overené zdroje a pri zdravotníckych témach dávame dôraz na vedecké štúdie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre