Pripravte si jablkový koláč so slaným karamelom a zmrzlinou podľa tohto zaujímavého receptu, ktorý zvládnu aj leniví kuchári

989

Večný evergreen jesenného obdobia a jablkovej sezóny. Legendárny  jablkový koláč  . Predstavíme si recept so slaným karamelom. Kedže sme leniví. Na uľahčenie práce použijeme v tomto prípade kúpené cesto. Ale pokiaľ máte osvedčený recept na domáce a máte čas, neváhajte si pripraviť aj to. Bude to rozhodne iný zážitok.

  • Čas:  50 minút (10 minút prípravy, 40 minút pečenie)
  • Náročnosť: 2 z 5

 

apple pie
Foto: Youtube

Na prípravu  jablkového koláča so slaným karamelom budete potrebovať

Posýpka

  • 1 a ¼ hrnčeka hladkej múky
  • 1 a ¼ hrnčeka celých vločiek (nie jemné, nadrtené)
  • ¾ hrnčeka hnedého cukru
  • ¾ hrnčeka masla nakrájaného na kocky

Krusta

  • Zjednodušíme to a použijeme polotovar predpripraveného cesta na koláče. Ideálne na prípravu štrúdle.

Náplň

  • 9 hrnčekov nakrájaných jabĺk v strednej veľkosti
  • ½ hrnčeka slaného karamelu (nie sirup s príchuťou slaného karamelu)
  • ¼ hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžica citrónovej omáčky

Postup receptu na lenivý jablkový koláč s karamelom a zmrzilnou

  1. Predhrejme si rúru na 200 °C. Vo veľkej mise zmiešajte 1 a ¼ hrnčeka múky, vločiek a hnedého cukru. Nakrájajte maslo na malé kocky, následne vidličkou vpracujte do zmesi pokiaľ to nie je pekne premiešané resp. spojené, ale neprežeňte to.
    Foto: Youtube
  2. Cesto vyberte z obalu a umiestnite ho na jemne pomúčenú dosku. Vyváľajte cesto na rozmery plechu, ktorý chcete použiť. Následne ho na vymastený plech jemne umiestnite. Musí byť pokrytá celá plocha plechu. Extra cesto môže pokojne prečnievať cez okraj.
    Foto: Youtube
  3. Všetky suroviny na plnku zmiešajte vo veľkej miske pokiaľ nebudú všetky krásne premiešané a spojené. Následne zmes umiestnite do pekáča a rovnomerne rozmiestnite po celom povrchu. Posypte posýpkou zmes a následne pečte 35 až 45 minút v závislosti na tom ako bude cesto a plnka bublať. Ideálne aby mal Apple Pie krásnu zlatú farbu.
    Foto: Youtube

Po vytiahnutí z rúry nechajte odpočívať aspoň 20 minút aj keď vás to bude lákať krájať ho hneď.

tradičný americký koláč
Foto: Youtube

Užívateľský trik: použite okrúhly plech na pečenie, tvar koláča bude krajší a keď ho budete podávať, bude to vyzerať ako z prvotriednej cukrárne. Nezabudnite svojmu kúsku dopriať schladenie vanilkovou zmrzlinou. Samozrejme vašou obľúbenou značkou. V prípade, že ho budete jesť až druhý deň, neváhajte ho zohriať v mikrovlnke či rúre.

 

Ďalšie recepty na jablkový koláč (zdravý, rýchly a jednoduchý):

zdroj

Zaujimavý Svet
Zaujímavý Svet - každý deň pre vás hľadáme zaujímavý obsah z rôznych oblastí od vedy 21. storočia po históriu. Zaujímame sa aj o zdravie a domácnosť. Pri našich článkoch používame overené zdroje a pri zdravotníckych témach dávame dôraz na vedecké štúdie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre