15 najhorších predstáv o varení, ktoré ľuďom vštepili ich rodičia

5742

Jedným z najlepších spôsobov, ako sa naučiť variť, je pomáhať svojim rodičom a príbuzným, keď pripravujú jedlo. Týmto spôsobom si rýchlo osvojíte niektoré skvelé techniky, zdokonalíte sa v krájaní zeleniny a zvyknete si na to, že okolo vás rinčia hrnce a panvice. Je to skvelé! Na druhej strane si tiež osvojíte niektoré nesprávne kuchárske praktiky svojich rodičov.

Ich chyby sa stanú súčasťou vašej vedomostnej základne. A niekedy trvá roky a roky, kým si uvedomíte, že vaši rodičia nemuseli mať všetko, čo sa týka jedla, premyslené. Dnes si prinesieme tie z najzvláštnejších a najvtipnejších vecí, ktoré sa ľudia naučili o varení a ktoré sa nakoniec ukázali ako úplne nesprávny spôsob prípravy jedla. Od úplného prevarenia bravčového mäsa a lososa na suché nepožívateľné jedlá až po nedovarenie húb a nepoužívanie soli…

1. Ich metóda varenia vajec natvrdo: vajcia vložte do studenej vody, varte 15 minút, potom počkajte, kým voda vychladne, a vyberte ich. Hnusné šedé žĺtky zakaždým.

Photo by BoredPanda

2. Môj otec mi vždy hovoril, že huby sa do jedla pridávajú na poslednú chvíľu a sotva sa uvaria. Vždy som si myslel, že huby nemám rád. Keď som konečne jedla huby, ktoré boli orestované dozlatista, bola som unesená. Ukázalo sa, že sú oveľa lepšie úplne uvarené!

Photo by BoredPanda

3. Keď som žila s rodičmi, nechápala som ten ošiaľ okolo steakov. Bolo to všetko spojené s tým, ako sme žili – mama nás kŕmila osem a prinášala lacné kusy mäsa, ktoré si mohla dovoliť, pripravovala ich do konzistencie kartónu a hovorila nám, aké máme šťastie, že máme na večeru steak. Mne to bolo ako jedlo úplne ľahostajné, ale človek zje, čo má pred sebou, a nesťažuje sa. Až keď som sa odsťahoval na vlastnú päsť a dal si naozaj dobrý steak v reštaurácii, uvedomil som si, že som 18 rokov nerozumel hovädziemu mäsu.

Photo by BoredPanda

4. Zelenina sa musí variť. Najmä brokolica. Možno keby sme si ju orestovali, zjedla by som jej viac.

Photo by BoredPanda

5. Ak dáte do vody na cestoviny olej, cestoviny sa nebudú lepiť. Týmto spôsobom sa len plytvá olejom. Ak chcete, aby sa vám cestoviny nelepili, pravidelne ich premiešajte, a keď sú hotové, sceďte ich a vložte priamo do omáčky.

Photo by BoredPanda

6. Aby bolo mäso „bezpečné“ na konzumáciu, musí byť uvarené do úplnej suchosti. Ani jeden z mojich rodičov by sa nedotkol kúska kuracieho mäsa, ktoré by nebolo vysušené skrz na skrz, ani kúska hovädzieho mäsa s nádychom ružovej farby.

Photo by BoredPanda

7. Celé moje detstvo sme mali margarín. Myslela som si, že reštaurácie majú nejakú špeciálnu techniku, aby ich maslo chutilo dobre. Ukázalo sa, že to bolo obyčajné solené maslo.

Photo by BoredPanda

8. Nie viac ako tri vajcia týždenne, inak by ste zomreli na cholesterol.

Photo by BoredPanda

9. Moji rodičia varia každé mäso, ktoré sa chystajú „pripraviť“ na grile, pretože na grile sa nedopečie celé. A práve preto som si myslela, že nenávidím kuracie mäso na grile. Pred niekoľkými rokmi som pre nich usporiadala grilovačku, otec trval na tom, že ich zabijem, keď budem mäso len grilovať. Potom povedali, že to bolo najlepšie grilované kuracie a bravčové mäso, aké kedy jedli.

Photo by BoredPanda

10. Špenát! Keď som bol dieťa, pravidelne som si dával rybie prsty, ryžu a konzervovaný špenát. Neuvedomoval som si, že špenát je chutný, kým som si u svokrovcov nedal chutný čerstvý špenátový šalát. Pri čítaní kníh o Harrym Potterovi som si pod pojmom konzervovaný špenát vždy rovno predstavoval žltohnedý. Slizký a odporný.

Photo by BoredPanda

11. Ak nemáte zemiaky, nie je to skutočné jedlo. 

Photo by BoredPanda

12. Mama nikdy neumývala zeleninu, pretože špina ťa zocelí.

Photo by BoredPanda

13. Moja mama mi práve povedala, aby som pri varení úplne vynechala soľ.

Photo by BoredPanda

14. Každý miluje jedlo, ktoré mu uvarila mama, ale nemajú všetky deti jedno jedlo, o ktorom sa neskôr dozvedia, že nechutí tak, ako by malo? Moja napríklad nechá cestoviny vo vode, kým nie je čas ich podávať, aj keď sa dovtedy prakticky začnú rozpúšťať. Potom ich utopí v masle, aby sa neprilepili.

Photo by BoredPanda

15. Moja mama kedysi neustále prepekala bravčové kotlety, pretože neverila, že je bezpečné, aby boli vo vnútri ružové. Myslela som si, že nemám veľmi rada bravčové kotlety, pretože som si myslela, že nie sú dostatočne šťavnaté, až kým som konečne nemala jednu, ktorá bola uvarená na medium.

Photo by BoredPanda

Zdroj

 

Barbora Piatková
Ahojte, volám sa Barbora a som študentkou informatiky na Masarykovej univerzite v Brne. Rada objavujem nové veci, športujem, trávim čas v prírode a nepohrdnem ani dobrým jedlom.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre