Regály v supermarketoch sú plné rôznych potravín, ktoré keď si kúpime, nezjeme ihneď. Často sa pokazia a jediné, čo nám zostáva, je vyhodiť ich. Našťastie, existuje niekoľko jednoduchých metód, vďaka ktorým zostanú vaše potraviny dlhšie čerstvé.

1. Uhorky zostanú dlhšie čerstvé, keď každú zvlášť zabalíte do papierovej utierky a zavriete v uzatvárateľnej taške

2. Kyslú smotanu a cottage cheese ukladajte hore dnom, spomalí to tvorbu baktérií

3. Aby ste sa vyvarovali chrobákom v múke, dajte do nej pepermintovú žuvačku v obale

4. Jahody budú dlhšie čerstvé, keď ich prepláchnete vodou zmiešanou s octom

5. Mrazené paradajky možno použiť do polievok a omáčok + takto vydržia až 6 mesiacov

 tomatoes photo
Photo by sean_hickin

6. Čerstvé bylinky zabaľte do vlhkej papierovej utierky, umiestnite do sáčku, aby sa tam nedostal vzduch a skladujte v chladničke

7. Vďaka zelerovej stopke vydrží chlieb dlhšie jemný a nesplesnivie

8. Aby ste udržali hnedý cukor čo najdlhšie jemný, dajte k nemu do nádoby marshmallow

9. Ak ste rozkrojili jablko, dajte okolo neho gumičku, aby držalo pokope. To zabráni zhnednutiu

10. Chcete, aby vám rýchlejšie dozrelo avokádo? Dajte ho do tašky / sáčku s banánom

11. Sušené ovocie skladujte na chladnom mieste v nádobách, kam sa nedostane vzduch

12. Šalát zabaľte do alobalu – takto vydrží čerstvý 4 týždne

13. Chystáte sa zamraziť ovocie, ale nechcete, aby sa v mrazničke prilepilo jedno k druhému? Zamrazte ich na tanieri tak, aby sa plody navzájom nedotýkali a keď zamrznú, dajte ich do sáčku

14. Rozrezaný citrón “namočte” do soli a dajte do chladničky

Zdroj

Foto: Brightside

Ivana Božiková
Zdravím, volám sa Ivana a študujem filológiu v Banskej Bystrici. Rada čítam, píšem, zisťujem a vymýšľam, cestujem, spoznávam, smejem sa a nepohrdnem ani dobrým jedlom. Teší ma!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.