Väčšina ľudí si je vedomá toho, že medvede sa v zimných mesiacoch ukladajú na zimný spánok a dostávajú sa tak do hibernácie, aby porazili chlad. Zvyknú sa predtým dobre zásobiť jedlom, čo sa odrazí aj na ich váhe. Jedia toľko, že sa zdá, akoby mali prasknúť vo švíkoch. Následne si nájdu nejaké teplé miestečko na spanie a tam sa uložia na niekoľko mesiacov.

Len málokto totiž vie, že počas obdobia od leta do jesene sa medvede zmenia na nepoznanie. Aj preto sa americký park s názvom Katmai National Park and Peserve rozhodol usporiadať súťaž na oslavu tohto „medvedieho priberania“. Národný park na Aljaške sa pokúsil nájsť najväčšieho a najpribratejšieho jedinca tým, že umožnili verejnosti hlasovať. Zverejnil letné fotografie a obrázky tesne pred hibernáciou celkovo 12 medveďov. Z tohto však mohol vzísť iba jeden víťaz, a tak sa začalo s dlhým hlasovaním. Víťazom sa napokon stala medvedica Holly.

Katmai National Park & ​​Preserve napísali na Facebooku: „Je tučná. Je úžasná. Je to Holly. Kráľovná medzi tučnými medveďmi!“

A toto je ona:

Toto je Lefty, ďalšia účastníčka súťaže:

 

Zdroj

Foto: Facebook

Avatar
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.