Nedávno boli prázdniny, takže ste zrejme pomerne veľa pili. A pravdepodobne ste sa často potýkali s rannou opicou. Ale tomu je koniec. Stačí mať poruke špargľu a môžte si užívať alkoholu koľko len chcete.

 

Výskum publikovaný v Journal of Food Science študoval účinky listov a výhonkov špargle na myšiach a ľudských pečeňových bunkách. Výskumníci sa špecifickejšie zamerali na potenciálne prospešné aminokyseliny a minerály nájdené v extrakte zo špargle (takže nie v celej zelenine). “Bunková intoxikácia”, ako to vedúci výskumník B.Y. Kim nazýva, bola špargľou zmiernená. Štúdia tímu naznačuje, že táto zelenina dokonca chráni bunky našej pečene.

 

Táto štúdia je trošku staršia – bola publikovaná v roku 2009. Ale predsa. Toto je veľmi dôležitá informácia! Pred tým, než sa znova vyberiete požiť nejaký ten alkohol, nezabudnite si do zásoby nakúpiť nejakú tu špargľu.

Avatar
Zaujímavý Svet - každý deň pre vás hľadáme zaujímavý obsah z rôznych oblastí od vedy 21. storočia po históriu
Odoberať
Upozorniť na
guest
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre