Užitočná štúdia prišla na to, že špargľa vám pomôže predísť opici!

291

Nedávno boli prázdniny, takže ste zrejme pomerne veľa pili. A pravdepodobne ste sa často potýkali s rannou opicou. Ale tomu je koniec. Stačí mať poruke špargľu a môžte si užívať alkoholu koľko len chcete.

 

Výskum publikovaný v Journal of Food Science študoval účinky listov a výhonkov špargle na myšiach a ľudských pečeňových bunkách. Výskumníci sa špecifickejšie zamerali na potenciálne prospešné aminokyseliny a minerály nájdené v extrakte zo špargle (takže nie v celej zelenine). “Bunková intoxikácia”, ako to vedúci výskumník B.Y. Kim nazýva, bola špargľou zmiernená. Štúdia tímu naznačuje, že táto zelenina dokonca chráni bunky našej pečene.

 

Táto štúdia je trošku staršia – bola publikovaná v roku 2009. Ale predsa. Toto je veľmi dôležitá informácia! Pred tým, než sa znova vyberiete požiť nejaký ten alkohol, nezabudnite si do zásoby nakúpiť nejakú tu špargľu.

Zaujimavý Svet
Zaujímavý Svet - každý deň pre vás hľadáme zaujímavý obsah z rôznych oblastí od vedy 21. storočia po históriu. Zaujímame sa aj o zdravie a domácnosť. Pri našich článkoch používame overené zdroje a pri zdravotníckych témach dávame dôraz na vedecké štúdie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre