Nuž, vegetariáni tentokrát zrejme ohrnú nosom. Čo sa stane, keď nemecký mäsiar otvorí hotel? V pohode to možno označiť aj za vegetariánsku nočnú moru. Na stenách izieb sú párky, klobásy a rôzne druhy mäsových výrobkov. Vankúše sú v tvare klobásy a na rôznych miestach sú napodobeniny tohto výrobku, ale aj také mydlo vyzerá ako klobása.

Foto od youtube
Foto od youtube

Na prízemí „Wurstaurant“ budete mať k dispozícii kompletnú ponuku jedál týkajúcich sa tohto obľúbeného mäsového produktu. Tento jedinečný hotel nájdete len 40 minút jazdy južne od Norimbergu. Nazýva sa Bratwurst a otvorili ho iba minulý rok v septembri. Napriek jeho krátkemu pôsobeniu sa mu už teraz darí veľmi dobre. Navštivujú ho hostia z celého sveta a naberá na popularite.

Foto od youtube

Nápad vytvoriť niečo také dostal Hail Mary, ktorý sa snažil udržať miestnu predajňu mäsiarstva, ktorá sa nachádza vo väčšine miest a kedysi bola pilierom nemeckej ekonomiky. V dobe hypermarketov či supermarketov je však naozaj veľmi ťažké udržať tieto menšie obchody v prevádzke.

Foto od youtube

„Chcel som z toho urobiť atraktívne miesto pre celý svet.“ Rodina Boebel tam vyrába a predáva mäso už od 19. storočia. „Chcem ukázať, že aj malé obchody môžu prežiť v prípade, že máte dobré nápady,“ povedal majiteľ. Nie je to po prvýkrát, kedy tento 48-ročný muž takto kreatívne propaguje svoju značku. Má aj vlastné zelené vozidlo, ktorým rozváža svoje výrobky. Taktiež spustil globálny internetový obchod, kde si objednávajú jeho výrobky spotrebitelia z ďalekých krajín, ako je napr. Hawai či Jamajka.

Foto od youtube

Avšak, hotel do ktorého investoval približne 700 000€ predstavuje úplne inú úroveň propagácie vlastnej značky. Nie je najväčší, práve naopak – má iba 7 izieb. „Na izbách je zvláštny ich komplexný dizajn,“ hovorí majiteľ a mäsiar. Celý interiér je naaranžovaný v mäsovej tématike. Podniky ako tento veľmi pomáhajú vylepšiť cestovný ruch v danej oblasti aj napriek tomu, že táto malá dedinka Rittersbach nachádzajúca sa v Bavorsku má len 300 obyvateľov.

Foto od youtube

Hostia si odtiaľ môžu vziať na pamiatku suveníry, a to vrátane konzervovanej mletej klobásy ochutenej pivom, kávou a dokonca aj čokoládou. Majiteľ spolu s jeho manželkou Monikou tiež organizujú workshopy týkajúce sa výroby ich špeciálnych druhov klobás. V ponuke majú niečo aj pre moslimov či židov.

Foto od youtube

Zdroj

Avatar
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.